Crypto.com anmeldelse 2021 og fordeler med deres Rewards Visakort

Visa card

I dagens verden av det stadig voksende kryptomarkedet, kan det være litt forvirrende å være sikker på nøyaktig hvilke plattformer er pålitelige.

Da det er er hundrevis av kryptobørser å velge mellom, må du være ganske forsiktig mens du velger. Av denne grunnen skal vi anbefale en en veldig praktisk plattform med et krypto VISA-kort. Les vår Crypto.com anmeldelse for å finne ut om dette er et godt utvalg for deg. Vi har sammlet alle våre inntrykk og testet denne løsningen for norske brukere.

Introduksjon – Hva er Crypto.com?

Som allerede nevnt, er Crypto.com en kryptobørs, men det er også mye mer enn en vanlig kryptobørs. Den voksende plattformen ble grunnlagt i Hong Kong, og ble raskt kjent for sine store utvalg av tjenester, blant annet et forhåndsbetalt Visa-kort, såkalt Rewards Visa Card. Plattformen ble grunnlagt av sin nåværende administrerende direktør, Kris Marszalek. På Crypto.com kan man veksle, kjøpe og selge kryptovaluta, samt lagre kryptovaluta ved hjelp av deres E-wallet. Andre tjenester omfatter rentebelønninger, marginalhandler og mye mer. I tillegg, støtter Crypto.com NFT-er (non-fungible tokens).

Takket være et bredt spekter av ulike typer tjenester, kan denne kryptobørsen og dens Visa-kort være en alt-i-ett-løsning for alle som har behov eller planer om å komme i gang med kryptoverden på en enkel måte.

Historien og veksten til Crypto.com

Crypto.com ble grunnlagt i 2016, i Hong Kong, og har vokst til en av de største og mest suksessrike plattformene innen kort tid etter grunnleggelsen. Nå har den cirka 10 millioner brukere fra ulike land. Og i dag har den brukere fra over 90 land.

Plattformen støtter rundt 150 krypto, som gjør den til en av de mest omfattende kryptobørsene på markedet. Så hvis du bestemmer deg for den kinesiske Crypto.com, kan du selge og kjøpe verdens mest omsatte valutaer. En annen fordel ved å bruke Crypto.com er deres egne coin, kalt CRO.

Her følger noen av de mest populære titalls å velge mellom:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Litecoin (LTC)
 • Dogecoin (DOGE)
 • Shiba Inu (SHIB)
 • Polkadot (DOT)
 • Ripple (XRP)
 • Enjin Coin (ENJ)
 • OMG Network (OMG)
 • Kyber Network (KNC)
 • 0x (ZRX)
 • Chainlink (LINK)
 • Origin Protocol (OGN)

I tillegg til de overnevnte, tilbyr plattformen NFT-er (også kjent som digital kunst, Non-fungible tokens på engelsk), som fortsetter å vokse i popularitet. Alt dette, sammen med en egen løsning i form av CRO, gjør Crypto.com til en plattform med et potensial til å bli enda mer populær i fremtiden.

Hvis du bestemmer deg for å ha en betydelig eierandel i deres CRO, belønner platfformen deg med lavere handelsgebyrer og høyere innatsrenter.

Hva gjør Crypto.com så populær?

Den viktigste faktoren som gjør Crypto.com så populær i Norge er mange ulike muligheter som gir brukere et enormt utvalg når det gjelder nesten alle tjenester innenfor krypto. Du kan stake mange coin, bruke et Visa-kort med mange gode tilbud, og mens du bruker appen kan du være sikker på at alle dine data forblir beskyttet.

Crypto.com staking

Som allerede nevnt, er staking av krypto (rentebelønninger) en av de funksjonene du kan bruke på Crypto.com plattformen. Her kan du stake mange coin, men det som gir de største fordelene er staking av CRO. Hvis du staker CRO via deres app, kan du nyte mange ulike fordeler. Jo mer CRO stake du har, desto bedre tilbud du får. Staket av CRO regnes i fiat og med økning av beløpet du staker, øker dine fordeler med kort du får fra Crypto.com. I dette avsnittet skal vi snakke om Crypto.com staking og cashback.

Cashback med Crypto.com kort (source: screenshot from Crypto.com

Avhengig av kort, får du forskjellige prosenter av cashback. Dersom du har et blått kort (Midnight Blue-kort) får du 1% cashback, som ikke er noe spesielt, men ganske standard for denne typen kort.

Hvis du staker ca. 3500 kr. eller 400 USD med det røde kortet (Ruby Steel), får du 2% cashback sammen med gratis Spotify, som gir deg mulighet til å spare.

Hvis du staker ca. 35 000 kr. eller 4000 USD med det lilla og grønne kortet (Royal Indigo & Jade Green-kort) får du 3% cashback. I tillegg til Spotify, får du 13,99 USD tilbakebetalt for Netflix. I tillegg til det, får du gratis tilgang til lounger på mange flyplasser i hele verden. Med disse fordelene kan du spare omtrent 2000 i året, som er et virkelig godt tilbud.

Fordelene blir stadig bedre mens du beveger deg mot andre kort og mens staking øker. Plattformen tilbyr også muligheten til å tjene når du samler et visst antal deres egne mynter, CRO.

Så hvis du staker 40 000 USD eller cirka 350 000 kr. med det rosa og sølve kortet (Frosted Rose Gold & Icy White-kort), får du 5% cashback med 12,99 USD tilbake av Amazon Prime per måned, 10% tilbake av Expedia og gratis lounge på de fleste flyplassene i verden. Med så høyt stake får du også 2% ekstra rente på CRO fra Crypto.com.

Og det siste kortet er det svarte kortet (Obsidian-kort) og med det staker man 3 500 000 kr. eller 400 000 USD, og dermed får hele 8% cashback, 10% eller opptil 100 USD tilbake fra Airbnb.

Ikke glem å bytte betaling i Netflix, Spotify, Airbnb og andre tjenester til det Crypto.com-kortet du har.

Her følger prosessen for å stake CRO på Crypto.com:

Når du har nok CRO på din Crypto.com app for å skaffe deg et Visa-kort, gå til Card-siden (nederst til høyre i appen), velg kortet ditt og følg instruksjoner for staking.

Hvordan fungerer Crypto.com-kort

Crypto.com tilbyr sitt eget debetkort, som fungerer som hvert annet Visa-kort fra banken, med en viktig forskjell. Denne forskjellen er at i stedet fra din bankkonto, trekker du coin fra din kryptokonto. I dette tilfellet fra Crypto.com plattformen. Som nevnt i det forrige avsnittet, får man ulike prosenter av cashback, sammen med gratis Netlix og Spotify og tilgang til lounge på ulike flyplasser. Crypto.com kort gir deg mulighet til å få bedre betingelser avhengig av coin du holder og investerer i. Sammenlignet med andre kort fra banker, får man gode betingelser hvis man spekulerer i coin fra Crypto.com. For å nyte samme eller lignende fordeler med tradisjonelle debetkort, må man betale en dyr årsavgift på et par tusen eller tjene rundt 1 million i året.

Det kortet vil være tilgjengelig som et digitalt Visa-kort med utløpsdato og 3-sifret kode via Crypto.com-appen, og du vil også få et fysisk kort som vil sendes i post.

Kredittsjekk og inntektssjekk er ikke nødvendig for å få et Visa-kort fra Crypto.com, da staking av CRO er nok for selskapet. Fordeler ved å ha dette kortet er at du kan bruke det i hele verden, helt uavhengig av at det blir knyttet til en norsk bank.

For å overføre pengene til ditt kort, må du først og fremst ha pengene på din fiat-wallet. Deretter klikker du på «Top up» og legger til det beløpet du ønsker å ha på kortet.

En annen måte er hvis du har kryptovaluta. I dette tilfellet bør du finne «Card», deretter «Crypto wallet». Deretter velger du hvilke krypto du ønsker å overføre til kortet ditt. Dette betyr at du må selge dine kryptovalutaer for EUR, som gjør denne måten mer komplisert enn den første. Av denne grunnen, anbefaler vi at du bruker den første måten, dvs. å gjøre det via din fiat-wallet.

Crypto.com Ruby Steel Visa-kort

Hvordan bruke Crypto.com

For å komme i gang med Crypto.com plattformen er prosessen ganske lett og alt går via appen. Så hvis du ønsker å bruke Crypto.com, må du først og fremst laste ned appen. Etter at du har lastet ned den appen, bør du opprette deg en konto. Og du er ferdig og klar til å starte.

Crypto.com app – Vår anmeldelse og førsteinntrykk

Crypto.com-appen er en brukervennlig plattform med mange ulike funksjoner. Den er tilgjengelig på både Google Play Store og Apple Store. Appen gjør det enkelt å investere, da alt du trenger å gjøre er å bestemme deg hvilke krypto du ønsker å investere i, besøke «Buy & Sell»-avdelen og trykke på enten «Buy» eller «Sell», avhengig av det du trenger.

Crypto.com krever at du verifiserer din identitet ved hjelp av en kopi av offentlig utstedt legitimasjon som for eksempel ditt pass eller førerkort eller ved å ta en selfie. Appen er veldig pålitelig og hele plattformen er trygg, som er et stort pluss, da sikkerhet er en veldig viktig faktor når det kommer til staking og investering i krypto.

Crypto.com bruker ulike sikkerhetstiltak, inkludert tofaktorautentisering og krypteringer for å holde kundekontoer sikre mot datakriminalitet. Denne plattformen samarbeider også med ulike institusjoner som garanterer høye sikkerhetsstandarder ifølge Nist Cybersecurity og Privacy Frameworks.

En av de tingene som ikke er så imponerende er at appen kan være litt treg av og til. Dette påvirker det generelle intrykket om appen.

En annen ting vi må nevne når det gjelder Crypto.com-appen er kundeservice. Den er tilgjengelig via appen i form av live chat og kan også kontaktes via e-post, men ventetiden kan være ganske lang. Sammen med appen som noen ganger er treg, kan det være veldig irriterende om man trenger hjelp.

Det er ganske enkelt å sjekke alle dine aktiviteter på Crypto.com via appen. Du kan velge mellom en listeoversikt og et diagram, avhengig av dine personlige preferanser. Gjennom appen kan du også administrere bankkontoene dine, gjennomgå overføringer, foreta kryptohandler og spore kredittkortsaldoen din.

Hvis du ønsker å bruke dette kortet for betaling, må du overføre EUR til din Crypto.com-konto. Vekselkurser påløper alltid et lite gebyr, hvis du veksler fra NOK til EUR. Så det er nødvendig å gjøre innskudd av EUR til din Crypto.com konto. Den billigste måten å gjøre overføringen på er ved hjelp av betalingssystemet SEPA (Single Euro Payments Area). Vi anbefaler SEPA for å overføre penger fra banken til appen, da denne metoden tilbyr bedre vilkår og regler for elektronisk betaling.

Appen er ikke tilgjengelig på norsk.

Crypto.com Exchange vs Crypto.com-appen

Crypto.com fungerer både på nettet (https://crypto.com/exchange) og via mobilappen. Etter at du har satt opp kontoen din og bekreftet identiteten din, kan du bruke Crypto.com til å handle krypto på to måter: Gjennom børsen (Crypto.com Exchange) eller DeFi-lommeboken.

Hvis du bruker børsen til å handle kryptovalutaer, betaler du en liten avgift. På en annen side, er DeFi-lommeboken en desentralisert børs som lar deg bytte kryptovalutaer med andre brukere.

Hvordan ta ut penger fra Crypto.com og hvordan gjøre et innskudd?

Hvis du ønsker å gjøre et innskudd eller ta ut penger fra Crypto.com, er den hele prosessen ganske enkel og brukervennlig.

Bare velg «Deposit»-funksjonen og velg det beløpet du ønsker å overføre, sammen med overføringsmetode. For å ta ut pengene dine må du velge Withdrawal-funksjonen og deretter ta ut beløpet du trenger.

Det er noen detaljer du bør huske avhengig av du tar ut fra Crypto.com Exchange Wallet til en annen, ekstern wallet. Gå til crypto.com/exchange og velg logge inn-knappen som finnes i øvre høyre hjørnet. Etter at du har logget på kontoen din, klikker du på Balance-knappen (øverst til høyre). Finn kryptovalutaen du ønsker å ta ut og trykk på «Withdraw». Hvis du ønsker å ta ut pengene til en ekstern wallet, velger du «Add Withdrawal Address». For å fullføre prosessen må du gjøre følgende: først sjekk valutaen, legg til din Google verifikasjonskode og trykk på «Save Address». Sjekk det beløpet igjen og deretter trykk på «Review Withdrawal» når alt er ferdig. Merk at det påløper et uttaksgebyr. Ventetiden for at beløpet blir behandlet på din wallet kan ta opptil 2 timer.

Muligheter for investering på Crypto.com

Når det gjelder investeringsmuligheter, er Crypto.com litt begrenset, sammenlignet med noen mer kjente og berømte konkurrenter. På Crypto.com har du kryptovaluta og NFT-er som investeringsobjekter, og dette er alt. I alle fall, må vi si at utvalg av kryptovalutaer er fremdeles bra. Så hvis du er fokusert på krypto, kan Crypto.com være et flott valg for deg, takket være omtrent 150 tilgjengelige mynter, i tillegg til NFT-er. Her kan du investere i både kjente og mindre kjente krypto. Men, hvis du leter etter en plattform som tilbyr andre investeringsmuligheter som råvarer, indekser, ETF-er, anbefaler vi en annen løsning, som for eksempel eToro.

Bitcoin investering

Få mest ut av Crypto.com

Gebyrer hos Crypto.com er ganske rimelige, men fortsatt høyere enn hos mer kjente konkurrenter som eToro. Men sammenlignet med den resten av kryptomarkedet, er gebyrene ganske lave. Crypto.com belønner sine aktive brukere ved å tilby rimelige handelsavgiftene til brukere som handler mer. Jo mer du handler, desto bedre betingelsene du får.

Du kan gjøre et innskudd på Crypto.com-kontoen din via en elektronisk bankoverføring eller vanlig bankoverføring uten å betale gebyrer. Du kan også kjøpe og selge kryptovalutaer til til veldig gode betingelser, noe som gjør det til en av de bedre verdibørsene.

Nye Crypto.com-brukere uten CRO vil betale 0,4 % på handel med et samlet månedlig handelsbeløp på mindre enn 25 000 USD.

Konklusjon – Er Crypto.com et godt valg for deg?

For å besvare dette spørsmålet, må vi først og fremst konkludere med fordeler og ulemper. Dermed kan du bestemme deg, avhengig av dine behov, din personlige smak eller din din erfaring med krypto.

Her følger fordeler:

 • En brukervennlig app
 • Trygg og pålitelig kryptobørs
 • Sikker lagringsplass for myntene
 • Et imponerende utvalg av kryptovalutaer
 • En alt-i-ett løsning for erfarne brukere
 • Ganske lave gebyrer
 • Et praktisk Visa-kort med gode belønninger
 • Rentebelønninger og marginalhandler
 • NFT-er
 • En voksende plattform
 • Transparente avgifter med tilgjengelige rabatter
 • Egen Crypto Wallet
 • Mulighet til å sende krypto til en annen wallet

På en annen side, er det andre ting som ikke er så imponerende, spesielt når du sammenligner Crypto.com med mer kjente konkurrenter. Her følger ulemper:

 • Dårlige vekslingskurser for alle mynter (gjelder ikke CRO)
 • Treg app
 • Begrenset utvalg av andre investeringsmuligheter
 • Tilgjengelig på engelsk, ikke norsk
 • Mangler et aktivt samfunn
 • Ikke praktisk for nybegynnere
 • Gir gode betingelser bare for staking av CRO
 • Ikke mange eud

Så, for å konkludere, kan vi anbefale Crypto.com for brukere med mer erfaring, hvis man er interessert i kryptovaluta, og har lite interesse i flere andre investeringsmuligheter. Den er trygg og regulert, og dine data vil være sikker på Crypto.com. På den andre siden, anbefaler vi at du leter etter en annen løsning hvis du er nybegynner og ønsker å lære mer om kryptomarkedet og utforske andre muligheter.

Siden Crypto.com tilbyr NFT-er, som blir stadig mer populær, kan det være et godt tegn som noe som tyder på mange andre funksjoner og nye muligheter i fremtiden.

Crypto.com vs andre kryptobørser og krypto-plattformer

Vi håper at vår Crypto-com anmeldelse vil hjelpe deg å bestemme deg om plattformen er et riktig utvalg for deg, men hva med konkurrenter? Her sammenligner vi Crypto.com med noen av sine konkurrenter.

kryptobørs

Først og fremst, skal vi sammenligne Crypto.com med eToro. Den største forskjellen er investeringsmuligheter. Hvis du er interessert i å handle noe utenom krypto, er eToro et bedre utvalg, fordi den tilbyr muligheten til å kjøpe ikke bare krypto, men også aksjer, Forex, ETF-er, råvarer og indekser. På den andre siden, er Crypto.com mye bedre hvis du er fokursert på krypto, da den har over 150 kryptovaluta å velge mellom, mens eToro har 26 kryptovaluta.

eToro er også bedre for nybegynnere, takket være deres opplæringsmaterialer som er en god løsning for mennesker som har behov til å lære mer om mulighetene. Gebyrene er litt bedre hos eToro, men alt i alt, tibyr begge plattformene lave gebyrer.

Sammenlignet med Binance, er Crypto.com mye bedre når det gjelder priser. Binance er en kryptobørs som har større handelsvolum enn Crypto.com, og den er en av de mest kjente plattformer av denne typen. Når det gjelder brukervennlighet, er Binance et bedre utvalg. Men alt i alt, de are ganske lignende.

Sammenlignet med Coinbase er Crypto.com litt bedre når det gjelder gebyrer. Alt annet er ganske lignende, mens Coinbase har en interessant funksjon – muligheten til å tjene ved å lære om handel.

Legg att eit svar

five − four =